Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstenares Thea Koot licht expo ‘Opleven’ toe

juni 7 @ 20:00 - 22:00

De expositie ‘Opleven’ in de Tuindorpkerk laat sinds 16 april diverse kunstwerken van Thea Koot zien:  schilderijen, monoprints, etsen en objecten. Vanavond (woensdag 7 juni) zal Thea aanwezig zijn in de Tuindorpkerk om over haar werk te vertellen.

Gedurende de coronatijd 2021 in december en januari heeft Thea Koot al eerder in de Tuindorpkerk geëxposeerd met het thema ‘Hoop’. Omdat er toen niet voldoende aandacht aan de expositie kon worden geschonken, heeft de Kunst- en Interieurcommissie Tuindorpkerk (KIT) besloten de expositie te herhalen. Nu met het thema ‘Opleven’. Hierbij zal eerder geëxposeerd werk te zien zijn maar ook nieuw werk.

Velen zullen zich de kaarsenactie herinneren, waarbij Thea haar zelfgemaakte kaarsen wil verkopen voor een goed doel. Dit wil zij graag herhalen. De opbrengst gaat naar ons diaconale project. Voor deze expositie heeft zij ook besloten dat, mocht haar werk dat aan de muur hangt worden verkocht, zij de helft gaat doneren aan Amnesty International.

Over Thea:

Vanaf 1973 volgde zij jaarlijks cursussen in het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Eerst keramiek, tekenen en schilderen en daarna etsen en grafiek. Van 1988 – 1991 woonde zij in Indonesië en volgde daar aquarelcursussen. Zij hield daar ook haar eerste internationale expositie. Daarna volgden regelmatig solo- en groepsexposities en werd zij vijf keer genomineerd voor een kunstprijs in Noord-Brabant. In 2012 opende zij haar eigen atelier in Eindhoven.

Haar inspiratie haalt zij uit de natuur en de relatie van de natuur tot de mens. Hierbij vraagt zij zich af: Wat is onze positie, wat doet de natuur met ons en wat is impact van ons handelen. Ook laat zij zich inspireren door gedichten van Huub Oosterhuis, die haar met een enkele zin kan aanzetten tot het maken van een ets.

Woensdag 7 juni  –  Aanvang 20.00 uur  –  Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1, Utrecht (Tuindorp)  –  Meer informatie op tuindorpkerk.nl

.

Bron:  tuindorpkerk.nl

Gegevens

Datum:
juni 7
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Site:
https://tuindorpkerk.nl/opleven/

Locatie

Tuindorpkerk
H.F. van Riellaan 5-A (hoek Prof. Suringarlaan)
Utrecht (Tuindorp),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kunst- en Interieurcommissie Tuindorpkerk (KIT)
E-mail:
kit@tuindorpkerk.nl
Bekijk de site van Organisator