Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert en quiz met muziek van 1122 tot 2022

november 26 @ 20:15 - 22:00

o.a . première nieuwe compositie van Dianne Verdonk.

Koor NEXT o.l.v. Fokko Oldenhuis.
Ko Zwanenburg en Berry van Berkum, orgel.
Mare Kwartet (Robin Veldman & Cecilia van Berkum – viool; Emiel de Jongh Swemer – altviool; Wilma de Bruijn – cello), aangevuld met Daniel Muskatti – contrabas.

Kaartverkoop concert 26 november

De Stichting Nicolaiconcerten presenteert in het kader van ‘Utrecht 900’ een muzikaal programma waarin composities klinken die iets te maken hebben met het jaar 22 van elke eeuw, oftewel van 1122 tot en met 2022. Tijdens de drie concerten die het project omvat klinken twee orgels, een koor en een strijkkwintet.

Het programma wordt in interactie met het publiek, in de vorm van een (digitale) quiz uitgevoerd: niet-chronologisch en zonder de namen van de componisten en de ontstaansjaartallen te vermelden. Daarnaast is er nog een element dat gelinkt kan worden aan elke uitgevoerde compositie, namelijk historische wetenswaardigheden uit de Utrecht. Het publiek moet de compositie koppelen aan een componist en het jaartal wat daarbij hoort, en vervolgens aan een historisch feit (zonder dat het jaartal daarbij vermeld wordt). Omdat de quiz digitaal is, kan de winnaar direct na het laatste stuk bekend worden gemaakt.

Op het programma prijken composities in verschillende stijlen en voor verschillende bezettingen van onder anderen John Dunstable, Jean Mouton, Johann Sebastian Bach, César Franck, Francis Poulenc en Igor Stravinsky. Voor wat betreft het jaar 2022 heeft de organisator een werk laten componeren door de jonge hedendaagse Utrechtse componist Dianne Verdonk. Dit opdrachtwerk is geschreven voor koor, twee orgels, strijkkwintet en – ad libitum – live elektronica. De gezongen teksten zijn afkomstig uit de Utrechtse historie van de afgelopen 900 jaar.

Gegevens

Datum:
november 26
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.nicolaiconcerten.nl/

Locatie

Nicolaïkerk

Organisator

Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk
Bekijk de site van Organisator