Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamerkoor Sophia (Kyiv)

mei 16 @ 20:00

Kamerkoor Sophia, uit de Oekraïense hoofdstad Kyiv, geeft samen met kamerkoor JIP dit benefietconcert. Het geld dat wordt ingezameld met dit project wordt gedoneerd aan koren in Oekraïne. Onder andere voor het aanschaffen van verlichting die onafhankelijk is van de centrale energiedistributie, waardoor artiesten hun werk kunnen voortzetten.

In het programma Licht van de hele wereld bezingt het koor de kracht van de geest, als een licht in de duisternis. Het programma omvat 500 jaar koorgeschiedenis en laat ons de samenhang en het onderscheid tussen de muziek van onder meer Lassus en Diletsky, Bruckner en Lysenko, Penderecki en Petrytsjenko horen.

Over de uitvoerenden
Het Oekraïense Sophia Kamerkoor begon in 2007 als ensemble onder leiding van Ivan Bogdanov. De zangers specialiseren zich in het uitvoeren van oude muziek op hoog niveau. In de loop der jaren vormde het ensemble zich om tot een kamerkoor dat regelmatig deelneemt aan internationale korenfestivals en -wedstrijden. Daarbij werd Sophia vaak tot winnaar uitgeroepen.

Kamerkoor JIP uit Utrecht brengt geëngageerde en veelal interdisciplinaire concertprogramma’s, uitgevoerd op zo’n hoog mogelijk niveau. Het koor staat onder leiding van de broers Jonathan en Imre Ploeg. In de afgelopen vijf jaar is het koor met zijn formule van concerten rondom urgente maatschappelijke thema’s uitgegroeid tot één van de bekendste en meest succesvolle kamerkoren binnen de Nederlandse amateurkorenwereld. Met de bijzondere thematische en actuele programmering neemt Kamerkoor JIP een geheel eigen plek in het landschap van Utrechtse koren in. De thema’s van JIP sluiten aan bij dat wat in de samenleving leeft en werpen hier een nieuw licht op.

Dinsdag 16 mei  –  Aanvang 20.00 uur  –  Pieterskerk, Pieterskerkhof 3, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op pieterskerkconcerten.nl

Gegevens

Datum:
mei 16
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://pieterskerkconcerten.nl/concerten/kamerkoor-sophia/

Locatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 3
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Pieterskerkconcerten
E-mail:
info@pieterskerkconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator