Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiedag – Love the stranger

november 4 @ 10:00 - 17:00

Heb de vreemdeling lief, zegt de Bijbel. Tijdens deze Inspiratiedag onderzoeken sprekers en deelnemers hoe de gemeente Utrecht en kerkelijke en maatschappelijke organisaties in Utrecht het antwoord op deze oproep vormgeven, juist voor de vreemdelingen die in de meest kwetsbare positie verkeren, namelijk mensen zonder papieren. Welke mogelijkheden en kansen zijn er, welke spanningen en risico’s liggen op de loer? Hoe verhouden kerk en overheid zich en welke politieke uitdagingen zijn er, zeker in deze weken voor de Tweede Kamerverkiezingen? En kunnen deze ervaringen uit Utrecht ook toegepast worden elders in ons land?

Dagthema

Love the stranger – heb de vreemdeling lief – is een inspirerende brochure van de Katholieke bisschoppenconferentie van Engeland en Wales. Het thema is ontleend aan Deuteronomium 10:19.

De Inspiratiedag van de Werkgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken in Nederland is bestemd voor ieder die geïnteresseerd is in de situatie van asielzoekers en migranten in ons land. In het bijzonder voor alle vrijwilligers en professionals die zich inzetten voor een humane opvang van mensen in nood.

Naast lezingen zijn er ook interviews, workshops en bezoeken.

Zaterdag 4 november  –  Aanvang 10.00-17.00 uur  –  Dominicuskerk, Händelstraat 92, Utrecht (Oog in Al)  –  Meer informatie en aanmelden: raadvankerken.nl > inspiratiedag2023

 

Locatie

Dominicuskerk
Händelstraat 92 (hoek Palestrinastraat)
Utrecht (Oog in Al),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Raad van Kerken in Nederland
Bekijk de site van Organisator