Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Huiskamerconcert – Theo van Teijlingen

oktober 2

Graag nodigen we je uit voor een kennismaking met Theo van Teijlingen en zijn muziek. Om zeker te zijn van een plaatsje, is het aan te raden je tijdig aan te melden.

Wie is Theo van Teijlingen? Theo is een liedjeszanger, gitarist, verhalenverteller en nog veel meer. Hij ondersteunt het werk van kinderhuis Amecet in Oeganda, Afrika. Met een gitaar, zijn stem en wat attributen vertelt hij verhalen waar je stil van wordt. Hij confronteert je met teksten, laat een uitzicht zien op een andere wereld, maar laat ook het heilige zien in ons dagelijks leven. Zijn liedjes zijn soms als een spiegel, dan weer als een wekker die je wakker maakt of als een balsem van hoop. Een soort ‘zingende dominee’.

Waarom Theo van Teijlingen? In 1981 hield Joop Spoor vanwege zijn werk in gevangenissen een tournee door Zweden samen met zangduo Theo en neef Karel. In Stockholm logeerden ze bij Marianne Eijgenraam die daar toen woonde/werkte en concerten organiseerde voor de Nederlandse kerk en de Nederlandse gemeenschap.

Wat een verrassing was het toen in 2016 onze zoon Maarten Spoor en zijn toenmalige vriendin Joanne vertelden dat ze Theo van Teijlingen hadden ontmoet en er over dachten vrijwilligerswerk in Oeganda te gaan doen bij het kinderhuis Amecet, dat Els -de zus van Theo- daar al vele jaren runt. Hun plan ging door en ze hadden een indrukwekkende tijd.

Theo heeft inmiddels diverse cd’s en boekjes uitgebracht. Of hij nu in een kerk staat, een concertzaal, een huiskamer of een gevangenis, zijn verhalen en liedjes zijn het luisteren waard! En dat kan dus op zondag 2 oktober. Ook Maarten en Joanne zijn er om over hun ervaringen in Oeganda te vertellen.

Wanneer:        Zondag 2 oktober 2022, inloop vanaf 15.30 uur; muziek van 16 – 17 uur. Na afloop een drankje.

Waar:              Hobbemastraat 56, Utrecht (Oost)

Aanmelden:    Om zeker te zijn van een plaats (max 40), weten we graag tijdig of je komt. Dat kan telefonisch of per mail naar marianne.eijgenraam@gmail.com

Kosten:            Geen  –  wel gaat de hoed rond voor het werk van het kinderhuis Amecet en zijn cd’s en boekjes van Theo te koop.

Van harte welkom!  Als je niet kunt komen, is ook je steun en aandacht voor het werk van Amecet van harte gewenst  –  zie stichting De Figurant,

Locatie

Hobbemastraat 56

Organisator

Tuindorpkerkgemeente