Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het moment Nu – Workshop poëzie

maart 2 @ 13:00 - 15:00

‘Het moment Nu’  –  De titel van deze workshop knipoogt natuurlijk naar het gedicht ‘Het Uur U’ van Martinus Nijhoff, maar is vooral de aanduiding van het thema.

‘Het moment Nu’ is het moment waarvan heel veel afhangt, dat cruciaal is. Wie voor het een kiest, doet immers iets anders niet. Een keuze kan verstrekkende gevolgen hebben. Spring je niet in het water of wel? Zeg je ja of zeg je nee. Bel je aan of loop je door? En wat als een ander niet ooit…?

Dat moment Nu kan in de toekomst liggen en je desondanks nu al bezig houden. Ook kan het zijn dat iets achteraf gezien kan worden als zo’n moment Nu, die keer dat je iets deed of juist naliet. Je begrijpt dat daarbij leeftijd een rol kan spelen.

We vinden cruciale momenten ook in de Bijbel, vanaf het verhaal in het Paradijs, via Abraham, Saul, David, Elia, Jozef en personages in de verhalen van Jezus en ook in een Judas en in Petrus en wat dacht je van Saulus die Paulus werd.

Het kan niet anders of om dergelijke cruciale momenten zijn gedichten geschreven en ik nodig je uit om dat zelf ook te doen bij deze workshop. We laten eerst onze gedachten gaan over het thema.

Ik houd wel van de gereedschapskist die dichters gebruiken en daarom zal ook de verstechnische kant aandacht krijgen, maar wel iets minder dan ik van mezelf gewend ben. Maar een beetje gereedschap maakt het dichten wel veel makkelijker.

Len Borgdorff

Deze workshop wordt georganiseerd vanuit het project ’40 dagen in de Tuin’.

Zaterdag 2 maart  –  Aanvang 13.00 uur  –  Tuindorpkerk, zijingang: Prof. Suringarlaan 1, Utrecht (Tuindorp)  –  VOor meer informatie en aanmelden, mail naar Len Borgdorff: borgdorfflen@gmail.com

.

Bron:  tuindorpkerk.nl

Gegevens

Datum:
maart 2
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Categorie: