Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Theologie – kerkdienst en lezing

februari 19 @ 10:00

Groene kerkdienst, gevolgd door lezing over Groene Theologie.

Duurzaamheid is een thema in gelovig Nederland. Er zijn honderden groene kerken, moskeeën en kloosters en er is een Groene Bijbel. Het zijn echter vooral de doeners in de kerken die het beeld van duurzaamheid bepalen, de doordenking blijft achter. Schepping functioneert als een ander woord voor natuur en rentmeesterschap als een kerkelijke term voor milieubewustzijn, zonder dat over de betekenis van deze woorden nagedacht wordt. Theologie kan vanuit haar eigen bronnen bijdragen aan actuele discussies over klimaat, vervuiling en biodiversiteit. Vanuit de christelijke traditie is veel meer te zeggen over duurzaamheid dan alleen ‘rentmeesterschap’ en ‘zorg voor de schepping’. Voor een ecologische theologie is het om te beginnen nodig om de Bijbel beter te lezen.

De voorganger en gastspreker, drs./ds. Trees van Montfoort, is theoloog, onderzoeker, predikant en communicatieadviseur. Zij schreef ‘Groene Theologie’. Het boek werd verkozen tot het beste theologische boek van 2019.

De kerkdienst en lezing worden georganiseerd door de  commissie Verdiepen en Leren van de Nicolaïkerk in het kader van het jaarthema ‘(On)maakbaarheid’.

Zondag 19 februari  –  Aanvang kerkdienst 10.00 uur (Nicolaïkerk), lezing ca. 11.15 uur (Tuinzaal, te bereiken via Nicolaïkerk)  –  Nicolaikerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op nicolaikerk.nl

Gegevens

Datum:
februari 19
Tijd:
10:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.nicolaikerk.nl/19_februari_kerkdienst_en_lezing_groene_theologie/

Locatie

Nicolaïkerk

Organisator

Nicolaïkerkgemeente
Bekijk de site van Organisator