Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gedachtenis van omgekomen vluchtelingen

november 26 @ 16:00 - 17:30

Op Eeuwigheidszondag, de dag waarop veel protestantse kerken hun overledenen gedenken, vindt in de Utrechtse Silokerk een herdenking plaats van vluchtelingen die aan de Europese grenzen zijn omgekomen. Tevens herdenken we twee vluchtelingen die afgelopen jaar in Utrecht zijn overleden.

Elke dag slaan mensen op de vlucht voor honger, geweld en natuurrampen. Velen komen onderweg om:  mensen met een naam, een gezicht, een familie, een verhaal, een verlangen. Wij willen bij hun leven stilstaan en voor zover bekend hun hamen noemen.

Wees welkom om stil te staan bij het leven van omgekomen vluchtelingen en voor hen een lichtje aan te steken. Er is muziek van de Iraanse muzikant Mazis.

Organisatie:  Michiel Badry, predikant van de Église Wallonne in de Pieterskerk; Mariska van Beusichem, predikant protestantse wijkgemeente Utrecht West; Marieke Sillevis Smitt, diaconaal predikante voor en met ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht; Hermen van Dorp, coördinator Huis van Dominicus.

Zondag 26 november  –  Aanvang 16.00 uur  –  Silokerk, Herenstraat 34-36, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op katholiekutrecht.nl

Gegevens

Datum:
november 26
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Silokerk
Herenstraat 36
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie