Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UITGESTELD – Eerste landelijke Lutherdag

juni 19

De eerste Lutherdag is uitgesteld naar 18 juni 2022.

Het motto van dit groots geplande landelijk manifest is ‘Verwoorden wie we zijn zodat we verstaanbaar zijn’.

Meer informatie:  secretariaat Evangelisch-Lutherse Synode (ELS), E:  els@protestantsekerk.nl

Bron:  Elkkwartaal, april 2021, blz. 12.

‘Lekker Luthers’.

Alles was erop gericht de Lutherdag te vieren in het centrum van Utrecht, 19 juni 2021. Maar de coronapandemie heeft velen hard getroffen en is nog niet voorbij. Te grote onzekerheid over de verdere ontwikkeling maakte de mogelijkheid om zo’n groot en openbaar evenement te kunnen en mogen organiseren zeer onzeker. De organisatie van dit manifest op kleinere schaal was geen optie:  óf we doen het zoals gepland, in vernieuwend en brede opzet, óf we doen het niet. Daarom is, na zorgvuldig beraad en overleg, besloten de Lutherdag een jaar uit te stellen naar 2022. Op zaterdag 18 juni, om precies te zijn.

Bron:  Elkkwartaal, december 2020, blz. 26.

Oorspronkelijk bericht.

De landelijke Lutherdag wordt een groot luthers evenment waarin lutheranen zich kunnen herkennen en laten inspireren. Daarnaast is deze dag bedoeld voor de ‘wereld’ eromheen als een (verdere) kennismaking met het lutheranisme.

Te ervaren in festivalsfeer: luthers – dat is laagdrempelig, serieus en ludiek, met veel diversiteit in muziek, toneel, stilte, kraampjes, ontmoeting, gesprek of joligheid. Bovenal: toegankelijk voor iedereen, met oog op ook een fijne buitenwacht die (nog) niet vertrouwd is met het lutherse.

Het datum voor deze Lutherdag – zaterdag 19 juni 2021 – is gebaseerd op de dag van de Confessio Augustana (25 juni). Extra motivatie is de kans op mooi en zomers buitenweer.

In de synodale voorjaarsvergadering (16 mei 2020) worden het thema en de naam van de landelijke Lutherdag definitief bekendgemaakt. Wordt dus vervolgd.

Meer informatiesynodesecretariaat@protestantsekerk.nl

 

bron: Elkkwartaal, maart 2020

Gegevens

Datum:
juni 19
Evenement Categorie:

Locatie

Lutherse Kerk
Hamburgerstraat 9-11
Utrecht,

Organisator

Evangelisch-Lutherse Gemeente Utrecht-Zeist e.o.
Site:
http://www.elgutrecht.nl/index.php/home