Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een bries van vrijheid

november 26 @ 19:15

Muziek onderweg naar Baltisch-Finse onafhankelijkheid.

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) begint het jaar met een programma vol muziek uit Finland en de Baltische staten! Op 26 november zal het USKO in de Jacobikerk te Utrecht de prachtige Derde Symfonie van Sibelius spelen. Daarnaast staat er ook Dziesma van Jāzeps Vītols op het programma en zal het koor verschillende a-capellastukken zingen.

Voor de meeste van de werken die er gezongen zullen worden geldt dat deze werden geschreven tijdens de periode van Russische bezetting. In de Baltische staten heerst een sterke traditie van koorzang, en deze werken hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij het vormen van het nationale bewustzijn en de drang naar onafhankelijkheid. Nog steeds zijn er in deze landen koorfestivals waar deze stukken door wel duizenden zangers tegelijk worden uitgevoerd. Deze muziek behandelt meestal grote, universele thema’s zoals de natuur of de muziek.

Het orkest zal met het koor de cantates De profundis van Čiurlionis en Dziesma van Vītols spelen. Daarnaast wordt de Derde Symfonie van Sibelius uitgevoerd. Sibelius staat bekend als de nationale componist van Finland, en hij verwerkt in zijn muziek dan ook veel Finse thema’s. Zo ook in zijn Derde Symfonie, waar er gebruik wordt gemaakt van de Finse volksmuziektraditie.

Zaal open: 19.00 uur  /  Inleiding: 19.15 uur  /  Aanvangstijd: 20.00 uur

Locatie

Jacobikerk
St. Jacobsstraat 171
Utrecht, 3511 BP
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Utrechts Studenten Koor en Orkest
Bekijk de site van Organisator