Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Denken in de Driehoek – ‘De verbeelding van het verleden’

mei 17 @ 20:00 - 21:30

Deze lezing is onderdeel van de boeiende lezingserie ‘Verbeelding aan de macht’ van Denken in de Driehoek. Hoe kijken we naar ons verleden? Wie mag dit verhaal vertellen en wat zegt het over onze identiteit?

In de derde lezing in deze voorjaarsserie vertelt theoloog en dominee Verry Patty over 70 jaar Molukse geschiedschrijving, religie en identiteit.

Verry Patty is theoloog en dominee bij de Molukse kerk ‘Gunung Batu’ in Amsterdam. Als tweede generatie Molukker en christen denkt hij na over postkoloniale theologie. Na zijn theologiestudie is hij verbonden als predikant aan de Geredja Indjil Maluku (de Molukse Evangelische Kerk). Tevens was hij tot 2018 verbonden als geestelijk verzorger bij justitiële inrichtingen. Zijn dissertatie aan de Vrije Universiteit gaat over Molukse theologie in Nederland.

Vervolg data:  woensdag 21 juni  –  De kunst van het verbeelden – Bob Venus.

Denken in de Driehoek organiseert open publiekslezingen voor de Gertrudiskathedraal in Utrecht. Elke avond staat op zichzelf en kan los van de andere bezocht worden. Na de spreekbeurt is er volop ruimte voor vragen en discussie. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Woensdag 17 mei  –  Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) –  Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, Utrecht (naast de Ste. Gertrudiskathedraal, Binnenstad)  –  Voor meer informatie mail naar gertrudis.cultuur@okkn.nl of raadpleeg utrecht.oudkatholiek.nl

,

Bron:  utrecht.oudkatholiek.nl

Gegevens

Datum:
mei 17
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Site:
https://utrecht.oudkatholiek.nl/2023/05/02/denken-in-de-driehoek-7/

Locatie

Congres- en vergadercentrum In de Driehoek
Willemsplantsoen 1c
Utrecht (naast de Ste. Gertrudiskathedraal, Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Denken in de Driehoek
Bekijk de site van Organisator