Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De klaagzangen van Jeremia

maart 11 @ 16:00 - 17:00

Dit concert is de presentatie van de workshop ‘De klaagzangen van Jeremia’. Ruim veertig geschoolde zangers hebben deze dag dag gewerkt aan het instuderen van liederen rondom het thema Klaagzangen van Jeremia.

De Klaagzangen van Jeremia, de oeroude treurnis van de profeet Jeremia over de vernietiging van Jerusalem, is in de afgelopen millennia uitgegroeid tot een bron van muzikale inspiratie voor componisten. In deze workshop ervaren we hoe deze klaagzangen tot klinken komen in de gregoriaanse traditie en in de polyfonie aan de hand van zettingen van o.a. Lassus en Tallis. Maar ook hoe ze tot inspiratie zijn voor meer eigentijdse componisten:  de Lamentations of Jeremiah van Mauersberger en Threni, een recente compositie van Jeroen Spitteler zelf.

De deelnemers aan de workshop brengen de ingestudeerde liederen in deze gratis toegankelijke publiekspresentatie ten gehore.

Zaterdag 11 maart  –  Aanvang 16.00 uur  –  Pieterskerk, Pieterskerkhof 3, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op pieterskerkconcerten.nl

Gegevens

Datum:
maart 11
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://pieterskerkconcerten.nl/concerten/de-klaagzangen-van-jeremia/

Locatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 3
Utrecht,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Pieterskerkconcerten
E-mail:
info@pieterskerkconcerten.nl
Bekijk de site van Organisator