Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Brandhaard in het Midden-Oosten – Utrecht Lezing

februari 28 @ 14:00 - 16:00

De beelden van oorlog en geweld in Israël, Gaza en de Westbank houden de gemoederen al meer dan 100 dagen bezig. Vrede lijkt nog niet direct binnen handbereik. Er zijn geen antwoorden op vragen als: hoe dit geweld te stoppen en hoe zal het verder gaan met de Palestijnen? Marcel Poorthuis gaat in zijn Utrecht Lezing in op de voorgeschiedenis en het belang van solidariteit. Solidariteit met het Jodendom in Israël en solidariteit met de Palestijnen kunnen heel goed samengaan: solidariteit wordt meer naarmate je er meer van uitdeelt.

Marcel J.H.M. Poorthuis heeft veel kennis en expertise opgebouwd op gebied van Jodendom en Islam. Hij werkte op het Secretariaat van de Katholieke Kerk in Nederland op het gebied van joods-christelijke betrekkingen. In 1992 promoveerde hij in Utrecht op de commentaren van de Frans-joodse filosoof Levinas op de Talmoed. Vanaf 1992 was hij als universitair hoofddocent verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie (FKT) van Tilburg University. Sinds 2010 is hij hoogleraar aan diezelfde universiteit met als leeropdracht de dialoog tussen godsdiensten.

Woensdag 28 februari  –  Aanvang 14.00 uur  –  Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, Utrecht (Oog in Al)  –  Aanmelden per mail naar info@huisvandominicus.nl  –  Meer informatie via huisvandominicus.nl

Gegevens

Datum:
februari 28
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.huisvandominicus.nl/events/utrecht-lezing-brandhaard-in-het-midden-oosten/

Locatie

Dominicuskapel
Palestrinastraat 1
Utrecht (Oog in Al),
+ Google Maps

Organisator

Huis van Dominicus
Bekijk de site van Organisator