Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Borst is best

26 november 2020 @ 13:45 - 14:30

UITVERKOCHT. Deze lezing gaat over de middeleeuwse legendes rondom Maria’s moedermelk. De meest opmerkelijke laatmiddeleeuwse afbeeldingen van Maria’s borst worden in context geplaatst. De spreker, Dr. Wendelien van Welie, is werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en gastconservator van de tentoonstelling ‘Body Language’.

Praktisch:  Per lezing is er plek voor maximaal 30 personen. Ook deze lezing wordt twee keer achter elkaar gegeven en duurt elk keer 45 minuten. Aanvangstijden:  13.45 uur en 15.00 uur.

Reserveren:  Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de tentoonstelling. U reserveert de lezing inclusief een bezoek aan het museum aansluitend aan de lezing. Wilt u niet aansluitend, maar op een ander moment de tentoonstelling bezoeken, dan dient u daarvoor apart een tijdsblok te reserveren.

Over de reeks van Wendelien van Welie:  Op 2 oktober was de lezing ‘Heilig haar’ waarin de transformatie van harig en vies naar heilig onder de loep werd genomen. Op 22 oktober luistert u naar ‘Borst is best’ waar in de meest opmerkelijke laatmiddeleeuwse afbeeldingen van Maria’s borst in context worden geplaatst. Op 17 januari hoort u in de lezing ‘Wonderlijke wonden’ over de toenemende fixatie in de middeleeuwen op wonden en bloed. De lezingen zijn apart te reserveren.

Gegevens

Datum:
26 november 2020
Tijd:
13:45 - 14:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.catharijneconvent.nl/activiteiten/

Locatie

Museum Catharijne Convent
Lange Nieuwstraat 38
Utrecht, 3512 PH

Organisator

Museum Catharijne Convent
Site:
www.catharijneconvent.nl