Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Appeltaartconcert (Theater Stefanus)

mei 26 @ 10:30 - 12:00

Forellentaart.

Wij zijn verheugd u uit te nodigen voor een ochtend vol muzikaal genot, waarbij we prachtige werken van meestercomponisten Zoltán Kodály en Franz Schubert zullen uitvoeren. We openen het concert met Epigrammen van Kodály, een werk voor strijkers en piano dat bol staat van melodische schoonheid en perfecte vorm. Het stuk weerspiegelt mogelijk de ziel van de Hongaarse volksmuziek, maar het is vooral een genot om naar te luisteren.

Daarna brengen we u het Forellenkwintet van Schubert, een van zijn meest populaire kamermuziekwerken. Het stuk is geschreven voor piano, strijkkwartet en contrabas en is vernoemd naar het beroemde thema in de vijfde beweging, dat gebaseerd is op Schuberts eigen lied “Die Forelle”. Het werk bevat vrolijke en dansbare thema’s en zal u zeker meenemen op de prachtige muzikale reis.

Wie “we” zijn? Runa ’t Hart, viool Michiel Holtrop, altviool Matthias Naegele, cello Ying Lai Green, contrabas Lauretta Bloomer, piano. Mis deze kans niet om te genieten van de muziek van Kodály en Schubert! Na afloop is er….Appeltaart!

De toegang bedraagt 4 euro (incl. appeltaart). Op vertoon van de U-pas bedraagt de toegang 2 euro. Online reserveren wordt aangeraden (o.a. omdat we dan zeker weten dat we genoeg Appeltaart meenemen). Resterende kaartjes zijn voor aanvang van het concert aan de deur verkrijgbaar, maar op = op. Een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.
Over de Appeltaartconcerten.

We komen met appeltaart en klassieke muziek naar mensen toe. Want voor ons publiek is het vaak niet vanzelfsprekend om naar een concertzaal te gaan. Er zijn concerten waarbij iedereen welkom is (bv. in buurthuizen, wijktheaters en zalen van ouderenzorginstellingen) en er zijn concerten die besloten zijn (bv. in woonkamers op psycho-geriatrische afdelingen, hospices en TBS-klinieken).  Uiteraard wordt er in de pauze of na afloop appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten. De naam ‘Appeltaartconcert’ is een geregistreerd merk.

Vrijdag 26 mei  –  Aanvang 10.30 uur  –  ZIMIHC Theater Stefanus, Utrecht (Overvecht)  –  Meer informatie op appeltaartconcerten.nl

Gegevens

Datum:
mei 26
Tijd:
10:30 - 12:00
Evenement Categorie:
Site:
https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/

Locatie

ZIMIHC Theater Stefanus
Braziliëdreef 2
Utrecht (Overvecht),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Appeltaartconcerten
Bekijk de site van Organisator