Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Angst in onze maatschappij

maart 20 @ 19:30 - 21:30

Ik voel dus ik ben (Denken in de Driehoek)

De reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek heeft als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

In verband met het plotselinge overlijden van Remco Robinson, gastspreker van deze avond, is na overleg besloten om de avond in aangepaste vorm te laten doorgaan. Daarbij maken we ruimte om stil te staan bij het overlijden van Remco Robinson:

  • Aan het begin van de avond zal pastoor Bernd Wallet een korte gedachtenis spreken voor Remco Robinson, waarbij hij ook een deel uit de lezing die Remco voor deze avond al voorbereid had zal lezen. De gedachtenis sluit af met een moment van stilte.
  • Alain Verheij spreekt vervolgens ongewijzigd over het onderwerp ‘Angst in onze maatschappij’.
  • Onder leiding van dr. Nella van den Brandt zal daarna ruim tijd worden ingeruimd voor reflectie, vragen en discussie.

Woensdagavond 20 maart – ‘Angst in onze maatschappij’

Op woensdag 20 maart spreken de theologen Alain Verheij en Remco Robinson in De Driehoek over het thema ‘Angst’. Het is nog nooit zo veilig geweest in Nederland en toch is iedereen bang. Inspelen op angst is een heel handige truc van politici. Angst voor Europa, angst voor de Islam, angst voor de ouderdom, angst voor ziekte, en nog veel meer. Ik ben bang dus ik ben, is dat het nieuwe levensgevoel?

Alain Verheij is theoloog en succesvol schrijver. Zijn boek God en ik werd verkozen tot theologisch boek van het jaar 2018. Niet verbonden aan een kerk noemt hij zichzelf ‘loslopend theoloog’. Alain schrijft en spreekt op vele podia over de relatie tussen de bijbel en de actualiteit.

Alain Verheij

 

Met grote verslagenheid moeten wij u mededelen dat één van onze sprekers op 20 maart, dr. Remco Robinson, afgelopen zondag 10 maart is overleden. Remco Robinson was docent aan het Oud-Katholiek Seminarie en pastoor in de Oud-Katholieke Kerk.

Remco Robinson

Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.

Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

PS. Vooraankondiging van volgende lezingen in deze themareeks:
24 april (Verdriet – sprekers Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen)
8 mei (Liefde – sprekers Frank G. Bosman en Rahil Roodsaz)
5 juni (Haat en Woede – sprekers Joas Wagemakers en Lucien van Liere)

Gegevens

Datum:
maart 20
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Congres- en vergadercentrum In de Driehoek
Willemsplantsoen 1c
Utrecht,

Organisator

Culturele Commissie van de Oud-Katholieke Gertrudiskathedraal