Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slavernijverleden – In gesprek met Roline Redmond

mei 17 @ 19:30

Heilzame verwerking slavernijverleden‘.

Gesprek met Roline Redmond, schrijfster van het boek ‘De Doorsons: Op zoek naar een Afro-Amerikaanse slavenfamilie in het Caribisch gebied’.

In 2022 won cultureel antroploog Roline Redmond de Brusseprijs. Haar boek ‘De Doorsons’ werd verkozen tot beste journalistieke boek van het jaar. Volgens de jury is Redmond “een auteur die met verfrissende distantie de geschiedenis schildert van haar voorouders . . .  De historie van de slavernij is vastgelegd, zodat die zichtbaar wordt, maar vooral: niet wordt vergeten”.

Dit gesprek met Roline Redmond vind plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Kerken en Slavernij’ in de Lutherse Kerk te Utrecht. Deze tentoonstelling is tot en met maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) te zien.

Tevens zijn er nog twee bijkomende activiteiten rondom het slavernijverleden:

  • op zondag 21 mei:  een wandeling door de binnenstad van Utrecht langs monumenten van het slavernijverleden. Aanvang 12.00 uur. Opgeven via mail naar kerkelijkwerker@luthersutrechtzeist.nl. Kosten zijn € 5 per deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 6. Let wel: deze dag is ook de jaarlijkse marathon die door het centrum gaat. Het advies is om zoveel mogelijk met de trein of per fiets te komen.
  • op woensdag 24 mei:  lezing over de rol van de kerken in Utrecht door ds. Janneke Stegeman. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Lutherse Kerk.

Woensdag 17 mei  –  Aanvang 19.30 uur  –  Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 11, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op luthersutrechtzeist.nl

 

Gegevens

Datum:
mei 17
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://luthersutrechtzeist.nl/nieuws/

Locatie

Lutherse Kerk
Hamburgerstraat 9-11
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Evangelisch-Lutherse Gemeente Utrecht-Zeist e.o.
Bekijk de site van Organisator