Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening tentoonstelling ‘Kerken en Slavernij’

mei 14 @ 10:30

Heilzame verwerking slavernijverleden‘.

De tentoonstelling ‘Kerken en Slavernij’ zal na afloop van de eredienst (circa 12.00 uur) worden geopend. De eredienst zelf zal ook in het teken staan van deze tentoonstelling.

De eredienst wordt ook live online gezet, zodat u thuis mee kunt vieren. De link vindt u op het YouTube kanaal @luthersutrecht-zeist

De tentoonstelling is tot en met maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) te zien. Dagelijks 10.00 – 16 uur.

Tevens is er een drietal activiteiten rondom het slavernijverleden:

  • op dinsdag 17 mei:  gesprek met Roline Redmond, schrijfster van het boek ‘De Doorsons’. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Lutherse Kerk.
  • op zondag 21 mei:  een wandeling door de binnenstad van Utrecht langs monumenten van het slavernijverleden. Aanvang 12.00 uur. Opgeven via mail naar kerkelijkwerker@luthersutrechtzeist.nl. Kosten zijn € 5 per deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 6. Let wel: deze dag is ook de jaarlijkse marathon die door het centrum gaat. Het advies is om zoveel mogelijk met de trein of per fiets te komen.
  • op woensdag 24 mei:  lezing over de rol van de kerken in Utrecht door ds. Janneke Stegeman. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Lutherse Kerk.

Zondag 14 mei  –  10.30 Eredienst, circa 12.00 Opening tentoonstelling  –  Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 11, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op luthersutrechtzeist.nl

 

Gegevens

Datum:
mei 14
Tijd:
10:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://luthersutrechtzeist.nl/nieuws/

Locatie

Lutherse Kerk
Hamburgerstraat 9-11
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Evangelisch-Lutherse Gemeente Utrecht-Zeist e.o.
Bekijk de site van Organisator