Voor ouders 9-jarige jongen in revalidatie

De ouders van een negenjarig jongetje, dat sinds afgelopen week in revalidatiecentrum de Hoogstraat verblijft, nadat hij begin april een ongeluk kreeg, zoeken een logeerplek, desnoods een huurkamer, voor enkele maanden. De situatie van de jongen is heel ernstig.

De ouders zoeken een logeerplek zodat ze dicht bij hun kind kunnen zijn. In ieder geval voor de moeder, liefst voor beide ouders. De jongen is in Nederland geboren, de moeder is Indonesisch. Zij woont al 25 jaar in Nederland en werkt in de huishouding. Ze spreekt goed Nederlands.

Het kind en zijn moeder hebben de zogenoemde artikel 64-status, dat is tijdelijk uitstel van vertrek op medische gronden, dat is meestal drie of zes maanden in medisch zeer urgente situaties.

Het jongetje zijn been is geamputeerd en zijn andere been is ook niet best. Hij is getraumatiseerd, ook omdat hij eerder al erge dingen meemaakte. De hoop is dat hij uiteindelijk weer naar zijn school kan in Amsterdam. Het verblijf in Utrecht is dus tijdelijk. Wie kan er een slaapplek bieden?

Meer informatie bij Marieke Sillevis Smitt (Iedereen onder dak) tel. 06-12264584 of mail: m.sillevis@protestant-utrecht.nl.