11 jun 2019 | Evenementen

Doodgewone stervelingen – een theatervoorstelling op locatie in de Janskerk

Geschreven door Harry Veenstra

In het weekend van 14, 15 en 16 juni wordt de Janskerk omgetoverd tot een theater. Onder leiding van theatermaakster en gemeentelid Rebecca Schoon brengt een groep van 30 mensen uit de EUG Janskerkgemeente de voorstelling “Doodgewone stervelingen” op de planken. Over de mens in de groep, hoe je je als mens staande houdt in de groepen waarin je je in je leven beweegt. En waar je de inspiratie vandaan krijgt om met beide benen op de grond te blijven staan.

Regisseuse Rebecca Schoon:
“Ik vind het fascinerend om een voorstelling te maken in en met de Janskerk, met de ruimte als uitgangspunt. Ik vind de Janskerk heel inspirerend, en het leek me heel leuk om een plek waar ik normaal gesproken vooral zit te luisteren, eens helemaal op z’n kop te gooien. De tribune in het koor, het schip als podium.
Ik merk dat een dergelijk project ook heel verbindend werkt. Je trekt een half jaar intensief met een groep mensen op, dus je leert mensen uit je gemeente op een andere manier kennen. Maar ook de mensen die niet meedoen zien hun medegemeenteleden op een andere manier dan ze gewend zijn, dat is heel leuk.”

Deelnemer Martin:
“De rode draad in de voorstelling is voor mij dat je als persoon die zich in verschillende groepen bevindt een andere rol kunt hebben. Die rol kan ook snel veranderen. Het ene moment ben je populair en op het andere moment lig je buiten de groep. Een groep kan je steunen, maar kan ook beangstigend zijn.”

Deelnemer Harry:
“Het spelen raakt mij op meerdere niveaus. Het is spannend om voor een groep en straks voor publiek te staan en te spelen. Ik vind het ook spannend om iets te spelen, wat raakt aan wat ik voel. Controle laten varen, los te laten en ‘gewoon te gaan’ is best spannend.”

Het wordt een grappige, ontroerende en soms aangrijpende voorstelling, waarover zeker nog lang nagepraat gaat worden. Mis dit unieke evenement niet!

Wat: theatervoorstelling Doodgewone stervelingen
Waar: Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht
Wanneer: vrijdag 14 juli 20.00 uur, zaterdag 15 juli 20.00 uur, zondag 16 juli 14.00 uur
Kaarten: €10 (reserveren via eug-janskerk.nl)

De theaterproduktie is mede mogelijk gemaakt door Janskerk Utrecht, Ad Voogd Fonds,Divinia Commedia in Azione, Kerk en Wereld, Maatschappij van Welstand.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons