KRO-NCRV zet kerken in Zwolle, Utrecht en Amsterdam in regenboogkleuren deze zomer met initiatief #liefdeisvooriedereen.

Vanaf 1 augustus zet KRO-NCRV drie kerken in ons land in regenboogkleuren in het kader van #liefdeisvooriedereen. Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom wordt net als vorig jaar vanaf 3 augustus de Westerkerk, midden in het hart van de festiviteiten rondom Pride Amsterdam, in regenboogkleuren verlicht. Nieuw dit jaar is de deelname van de protestantse Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle aan dit KRO-NCRV-initiatief.

Vanuit de verschillende kerken komen live uitzendingen van de KRO-NCRV programma’s Spraakmakers (NPO Radio 1), Het oor wil ook wat en De Wild in de middag (NPO Radio 2), De ochtend van 4 (NPO Radio 4) en Volgspot (NPO Radio 5). Daarnaast zijn er op NPO 2 thema-uitzendingen van Zin in morgen en BinnensteBuiten te zien.

Voor meer infor ga naar kro-ncrv.nl > liefde-is-voor-iedereen

.

Extra activiteiten in de Domkerk (3-5 augustus 2022).

In verband met de campagne #liefdeisvooriedereen en de mooie verlichting van de Domkerk in regenboogkleuren zijn er een aantal extra activiteiten in de kerk.

  • De vesper op woensdagavond 3 augustus om 19.00 uur draagt een bijzonder karakter i.v.m. de campagne. Hartelijk welkom om deze mee te vieren!
  • De kerk is zoals altijd ieder dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Deze week is de kerk ook te bezoeken op 3, 4 en 5 augustus tussen 20.00 en 22.30 i.v.m. de mooie verlichting van de kerk.
  • Op woensdagavond, van 21.30 tot 22.30 is er een concert van gospelkoor G Roots.
  • Ook op donderdag- en vrijdagavond klinkt er mooie muziek in de kerk.
  • Zaterdag 6 augustus om ong. 19.15 zal er speciale aandacht geschonken worden aan de campagne in het TV programma Zin in Morgen. In dit programma laat Dompastor Willem Roskam zien hoe de Domkerk gelooft in #liefdeisvooriedereen in de stad Utrecht. 

Extra welkom in de Domkerk op 3, 4 en 5 augustus!

 

.

.

Afbeelding door Sharon Pittaway op unsplash.com

.