19 mrt 2019 | Leven, Nieuws

Deze week werd onze stad opgeschrikt

Geschreven door Harry Veenstra

Deze week werd onze stad opgeschrikt door een gewelddadige schietpartij. Zomaar uit het niets opent een mensenkind het vuur op andere mensenkinderen. Schokkend.

Onze gedachten en gebeden zijn bij de gewonden en hun familie en bij hen die van het ene op het andere moment een geliefde kwijt zijn.

Over het motief van de dader is nog lang niet alles bekend. Was het een zorgvuldig uitgekiende daad? Gedreven door angst, woede, wanhoop of haat? Voorlopig zullen we het niet weten. Wat we wel weten is dat haat, in welke vorm dan ook, nooit het antwoord is en kan zijn op wat dan ook.

Juist in deze veertigdagentijd worden we er in de kerk keer op keer aan herinnerd dat ‘alleen de volmaakte liefde alle angst uitdrijft’ (1 Joh. 4,18). Moge die Liefde Utrecht troosten en moed geven. Vandaag is de Domkerk de hele dag geopend. Er is een plek ingericht waar u uw medeleven kunt betuigen. Ook zijn er gedurende een groot deel van de dag pastores aanwezig die u graag te woord staan.

Predikanten en pastores Protestantse Gemeente Utrecht

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons