24 sep 2022 | Kunst, Pupjes, Tentoonstelling

De Zeven Wegen van Barmhartigheid

Geschreven door Andreas Havinga

In september en oktober hangt de tentoonstelling De Zeven Wegen van Barmhartigheid in de Tuindorpkerk (Utrecht-Tuindorp). De eerste zes zijn ontleend aan Mattheüs, de zevende is daar in de middeleeuwen aan toegevoegd. Een aantal jaren terug heeft paus Franciscus nog een achtste werk of weg toegevoegd: Barmhartigheid voor ons gezamenlijk huis, oftewel de zorg voor de aarde.

Het lijkt de Kunst- en Interieurcommissie van de Tuindorpkerkgemeente (KIT) wel mooi als we de tentoonstelling uitbreiden met werk over dit achtste werk van barmhartigheid. We hebben nog genoeg tentoonstellingsruimte over. Dus als je iets hebt of wilt maken rond dit thema, nodigen we je daar van harte toe uit!

Op zondag 30 oktober staat de dienst in de Tuindorpkerk in het teken van het zevende werk van barmhartigheid: de doden begraven. Ype Viersen gaat dan voor en hij wil deze dienst graag met een aantal gemeenteleden voorbereiden naar aanleiding van de tekst uit Tobit 1.

Bron: tuindorpkerk.nl > tentoonstelling

Foto door congerdesign op pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Penningen ter ere van de Domkerk

Afronding restauratie Domkerk (2017-2022) gevierd met symposium. Tekst: Theo Kralt - Beeld: Da van Daalen (penningen) - Foto's: Wim van der Ende (symposium). De restauratie van de Domkerk is af! Daarom organiseerde de Stichting Vrienden van de Domkerk en het...

Lees meer

Warme Woensdagen in Kerk op Zuilen

Staat bij jou de thermostaat laag? Welkom in de Kerk op Zuilen op Warme Woensdag. In deze lastige tijden wil Kerk op Zuilen open zijn voor iedereen die een plek zoekt voor warmte, behoefte aan contact, bezinning, stilte, schoonheid of een studeer- of werkplek. Door...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons