11 mei 2019 | Evenementen

Dans ‘Verbinding & Ruimte’ in de Janskerk, 15 mei

Geschreven door Harry Veenstra

Op woensdagavond 15 mei zal Dans!kerk een dansmeditatie geven in de Janskerk. Tijdens deze dansmeditatie nodigen we je uit om de verbinding in je lijf te ervaren en de ruimte die daar te vinden is. We willen je prikkelen om de verbinding te ervaren met hetgeen buiten je ligt. Dan is het mogelijk om de vrije ruimte die ontstaat, toe te laten; om te bewegen en expressie te geven aan wat er in jou leeft. Je bent volledig vrij om te bewegen op de manier zoals dat voor jou goed voelt en je hoeft geen ervaring te hebben met vrije dans.

Deze avond wordt aangeboden in samenwerking met de Oecumenische Janskerkgemeente. Het thema van deze avond is ‘Verbinding & Ruimte’. Door ons hele lichaam verspreid zit bindweefsel tussen de cellen als een soort van web. Dit verbindt alle delen van ons lichaam met elkaar. In de ander zit hetzelfde bindweefsel, ook in een web. In allerlei (natuurlijke) materialen, aarde, water en lucht zijn cellen ook met elkaar verbonden door een zelfde soort web. Zo is ons innerlijke landschap verbonden met het landschap boven ons, onder ons, naast ons en het landschap van de ander.

Laat je verrassen door wat er te ontdekken valt in het landschap in je en buiten je!
Praktische informatie:
Woensdagavond 15 mei.
19:15 – deur open
19:45 – welkom/start dansmeditatie
21:15 – afronding in kring met thee
21:45 – afsluiting

Locatie: Janskerk, Janskerkhof 26 in Utrecht.
Deelnemersbijdrage € 10,- (€5,- voor studenten, minima etc.).

Informatie en opgave: Marije Vermerris, danskerk@outlook.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons