27 feb 2019 | Nieuws

Cubaanse predikant op bezoek in de Domkerk

Geschreven door Harry Veenstra

In de 40-dagentijd richt Kerk in Actie de aandacht ieder week op een project in een ander land. In de week van 4 – 10 maart staat Cuba centraal; daarom heeft Kerk in Actie rond die tijd een jonge Cubaanse predikant, Alison Infante, predikant in Cárdenas, uitgenodigd om op allerlei plaatsen in Nederland presentaties te houden over de situatie van de kerken in het huidige Cuba en daarover in gesprek te gaan met geïnteresseerde gemeenteleden.

De afgelopen drie jaar heeft onze diaconie, samen met de stedelijke ZWO commissie een ecologisch-diaconaal project in Matanzas, Cuba, ondersteund. Vanuit onze verbondenheid met Cuba heeft de diaconie Alison Infante uitgenodigd om maandag 4 maart een presentatie te geven over leven en werken van de kerken in het huidige Cuba. Ook hopen we tot een gesprek en uitwisseling te komen over de diaconale rol van de kerken in de samenleving, zowel daar als hier.

Het gaat in Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) niet om eenrichtingsverkeer – wij hebben wat te brengen – maar om wederkerigheid. We kunnen van elkaar leren en elkaar bemoedigen.

De diaconie nodigt gemeenteleden en ieder die interesse heeft in het Werelddiaconaat van harte uit voor deze bijeenkomst.
Waar: Domcafé Domkerk Wanneer: maandag 4 maart van 20.00 – 22.00 uur
Nadere informatie en opgave: Hans Spinder, hansspinder@ziggo.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons