5 nov 2019 | Nieuws

Bezoekersrecord voor Utrechtse binnenstadskerken

Geschreven door Harry Veenstra

De Utrechtse binnenstadskerken trokken in de maanden juni tot september een recordaantal van 60.000 bezoekers. Met name de Lutherse Kerk en de St. Catharinakathedraal hadden dit jaar een topjaar. Maar ook de St. Willibrordkerk was erg in trek bij bezoekers.

Voor de 34 e keer stelde Kerken Kijken Utrecht de Utrechtse binnenstadskerken in de zomermaanden open voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Vrijwilligers van Kerken Kijken Utrecht vertelden tijdens de gratis openstellingen én rondleidingen aan bezoekers van meer dan 50 nationaliteiten over het Utrechtse religieuze erfgoed.

Bert-Jan Brussaard (voorzitter KKU): “We zijn ontzettend trots op het recordaantal van 60.000 bezoekers. Als we ook de bezoekers aan de Domkerk meerekenen, tellen we ca. 150.000 bezoekers die het Utrechts religieus erfgoed in de afgelopen zomermaanden hebben bezocht”.

Ook konden bezoekers dankzij de concertreeks ‘Kerken Luisteren’ 12 gratis concerten in de deelnemende kerken bezoeken. Naast professionele musici verleenden studenten van het HKU Utrechts Conservatorium hun medewerking.

Bert-Jan Brussaard: “Het bezoekersrecord laat zien dat Utrecht met de monumentale binnenstadskerken een sterk ‘merk’ heeft dat door binnen- en buitenlandse bezoekers hoog wordt gewaardeerd”.

Ook tijdens de herfst- en wintermaanden zijn er binnenstadskerken open voor bezichtigingen. De actuele openingstijden zijn te vinden op www.kerkenkijken.nl/openingstijden.

fotografie Nina Slagmolen i.o.v. Kerken Kijken Utrecht

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons