5 apr 2019 | Nieuws

25 jaar vriendschap met Ghana

Geschreven door Harry Veenstra

Tekst: Jandirk Pronk, foto, Martin Tot

25 jaar geleden nam de Ghanese predikant ds. Kpobi, het initiatief tot deze vriendschapsband. Nog altijd is die relatie levend. Op 22 juni landt er weer een delegatie van de La-Nativity Church uit Accra op Schiphol voor een tweeweeks bezoek.

6 juli symposium
Dat jubileum willen we vieren met een symposium op zaterdag 6 juli. Ds. Kpobi komt hiervoor speciaal naar Utrecht .
Zowel in Ghana als in Nederland is omgaan met verschillen in geloof en leven een uitdaging. Wij hebben ontdekt, dat gelijkwaardige vriendschap ons veel leert. Het is een verademing, vergeleken met de touwtrekkerij die de politiek en het publieke debat er vaak van maakt. Afgelopen zomer ervoeren wij dat weer tijdens een bezoek van een groep vanuit de Protestantse Kerken Utrecht aan Ghana. Onze Ghanese vrienden zeiden: “Wij ontmoeten elkaar niet om te oordelen, maar om elkaar te begrijpen”. 
Dit thema ‘Vriendschap als een verademing in het omgaan met verschillen’ zal dan ook centraal staan op het symposium.
Daarnaast bieden we onze Ghanese gasten gedurende hun verblijf in Utrecht een gevarieerd programma. Daarin maken zij kennis met de manieren waarop wij ons geloof beleven en vorm proberen te geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Doe je mee?
Wil je meer weten, wil je helpen als vrijwilliger, wil je wel een week één of meer Ghanese gasten te logeren hebben, ben je geïnteresseerd in het symposium? Stuur dan een mailtje naar ghanacomite@gmail.com. Dan belt of mailt één van ons je terug.

Gerelateerde verhalen

Meer

Leven na jouw dood

Wat rest van jou - Ruth Feenstra over het verlies van haar man Bert Als een geliefde overlijdt, blijven diens spullen – en de herinneringen die daarbij horen. Ruth Feenstra vertelt over haar overleden man Bert en hoeveel hij hield van vissen. Ik zit aan de keukentafel...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons